Schoolorganisatie

Dagindeling

Evaluaties en feedback

De leerlingen krijgen 6 keer per jaar een rapport mee naar huis:

  • Drie keer per jaar worden de leerlingen geëvalueerd op hun “dagelijks werk” met rapporten in oktober, december, februari en juni. Het dagelijks werk in oktober heet “DW0” en is nog geen definitief cijfer: het is een “tussenstand” waarmee we aan de leerling en diens ouders willen tonen hoe het tot dusver loopt op school. In december komt het échte eerste cijfer dagelijks werk op DW1.
  • Twee keer per jaar zijn er examens, in december en juni.
  • Er zijn oudercontacten eind oktober na DW 0, eind december na examen 1, in maart na DW 2 en eind juni na examen 2.

De precieze data van de rapporten, de examens en van de oudercontacten zijn terug te vinden op de pagina ‘kalender‘.

Avondstudie

Ter voorbereiding van de examens wordt er voor de leerlingen van de tweede graad avondstudie georganiseerd. Deze studie wordt steeds begeleid door leerkrachten. De klemtoon ligt hierbij op planning en voorbereiding van examens.

Boekenpakket

De organisatie van het boekenpakket is de hoofdactiviteit van de Vriendenkring van het Koninklijk Atheneum. De Vriendenkring koopt de leerboeken aan en verhuurt ze aan de leerlingen aan een zeer voordeling tarief. Werkboeken en de schoolagenda worden door de leerlingen aangekocht.

Meer info op de pagina ‘kostprijs‘.

Maaltijden

Onze school beschikt over een zelfbedieningsrestaurant dat een ruime keuze aanbiedt van warme gerechten. Er is ook iedere dag een vegetarisch alternatief. Deze worden geleverd vanuit een externe bereidingskeuken. Koude schotels en belegde broodjes kunnen elke dag besteld worden en worden vers aan school geleverd. ’s Middags eigen boterhammen eten in het schoolrestaurant is natuurlijk ook mogelijk.
Tijdens de pauze is er in het schoolrestaurant een aanbod van fruit en yoghurt en diverse snacks en drankjes.

Meer info op de pagina ‘kostprijs‘.

De safepaykaart

Alle betalingen (boekenpakket, uitstappen, maaltijden, enz.) worden maandelijks via facturatie aangerekend. Iedere leerling krijgt een safepaykaart waarmee de kosten worden geregistreerd. Ouders krijgen bij inschrijving de mogelijkheid tot domiciliëring van de betaling. Zo moeten onze leerlingen geen contant geld meebrengen naar school (behalve dan voor de drankautomaten).

Toegankelijkheid

De school beschikt over een lift en is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers.