Koninklijk Atheneum 1 Brugge Centrum

Lezing ‘Simon Stevin’ door prof. dr. em. UGent Guido Vanden Berghe

22 januari 2020

We nodigen U uit op vrijdag 7 februari 2020 om 20.00 u in de polyvalente zaal van ons Atheneum voor de lezing Simon Stevin (1548-1620) bracht verandering in de wereld, door prof. dr. em. UGent Guido Vanden Berghe, oud-leerling en geaffilieerd aan de vakgroep toegepaste wiskunde, informatica en statistiek.

In 2006 ontving hij de Sarton-medaille van de UGent voor zijn bijdragen inzake de Geschiedenis van de Wetenschappen. Samen met prof. dr. Jozef Devreese (Universiteit Antwerpen) is hij de auteur van Wonder is gheen wonder, de geniale wereld van Simon Stevin. Hij is gastcurator voor de Brugse tentoonstelling (augustus-november 2020) gewijd aan Simon Stevin.

Er wordt stilgestaan bij de afstamming en turbulente levensloop van Simon Stevin. De meest markante nieuwigheden in zijn werk worden aangeraakt en er wordt aangetoond dat hij hiermee de wereld tot heden ten dage heeft beïnvloed. Tot slot wordt een blik geworpen op de geschiedenis van zijn standbeeld in 1846 te Brugge opgericht.

De avond wordt afgesloten met het aanbieden van een drankje. Om organisatorische redenen vragen we U om Uw aanwezigheid te bevestigen uiterlijk op maandag 3 februari 2020, bij voorkeur via E-mail info@ka1brugge.be Telefonisch kan via het nummer 050 – 33.20.19 (na de mondelinge boodschap druk op 2 – onthaal)

We verwelkomen U graag op deze lezing.