Koninklijk Atheneum 1 Brugge Centrum

Vorige edities KA 4 Kovalam

2014: de allereerste skateramp in Kerala!

Tijdens het schooljaar 2013 – 2014, organiseerden we de eerste editie van KA 4 Kovalam. Er werden verschillende activiteiten op touw gezet om uiteindelijk 12115,64 Euro in te zamelen!
14 Leerlingen en 3 begeleiders draaiden de ganse paasvakantie in Zuid-India mee in de werking van Sebastian Indian Social Project (SISP).

We sprongen bij om een skatepark te realiseren zodat de kinderen ook tijdens het moessonseizoen een motivatie hebben om naar school te gaan. KA 4 Kovalam financierde het skatepark volledig en de leerlingen hebben ter plaatse helpen bouwen.

2016: opgefriste lokalen en drinkbaar water!

Ook tijdens het schooljaar van 2015-2016 staken we serieus de handen uit de mouwen om uiteindelijk de onverhoopte som van 18943,00 Euro over te schrijven naar India!
15 Leerlingen en 3 begeleiders hielpen in de school van SISP met het schilderen van de klaslokalen. Er werd ook bij een aantal gezinnen een waterfilter geplaatst zodat ze konden beschikken over drinkbaar water, een basisbehoefte waar veel mensen geen toegang toe hebben. Dit project wordt verdergezet in 2018.

2018: meer drinkbaar water voor meer gezinnen!

Tijdens het schooljaar van 2017-2018 gingen we aan de slag met 21 gemotiveerde leerlingen. Na een Indiadag, sponsorloop, kerstontbijt, bordspelletjesdag en vele vele giften, konden we een onvoorstelbare som van 23247,68 euro overschrijven naar India!
We trokken opnieuw in de paasvakantie naar SISP en plaatsten in 5 dagen met ons team ongeveer 1o0 waterfilters bij geselecteerde gezinnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SkateclubSurbclubGekoppeld aan SISP werd in 2005 de Kovalam Surfclub opgericht door Bruggeling Jelle Rigole. Jelle biedt de kinderen de mogelijkheid surflessen te nemen en het materiaal te gebruiken van de surfclub op voorwaarde dat ze op regelmatige basis school lopen bij SISP. De regel luidt: “No school, No surfing”.

Omdat gedurende het regenseizoen de zee te gevaarlijk is om te surfen werd in 2014 m.b.v. het KA1 de Kovalam Skateclub opgericht! Het blijkt intussen een ongelooflijk succes te zijn!  Talloze straatkinderen werden gemotiveerd om onder de beschermende vleugels van SISP naar school te komen in ruil voor skateplezier.